Jouw arbeidsrecht specialist
 


Nieuws


Terug naar overzicht

10-03-2022

𝔾𝕣𝕖𝕟𝕤𝕠𝕧𝕖𝕣𝕤𝕔𝕙𝕣𝕚𝕛𝕕𝕖𝕟𝕕 𝕘𝕖𝕕𝕣𝕒𝕘?

Grensoverschrijdend contact tussen professionele hulpverlener en een kwetsbare cliënte levert geen ontbinding van de arbeidsovereenkomst op, omdat de werkgever volgens de kantonrechter geen duidelijke regels had opgesteld over de professionele afstand tussen werknemer en cliënten.

Werknemer is in zijn functie verantwoordelijk voor cliënte als professioneel hulpverlener. Volgens werkgever heeft werknemer ernstig verwijtbaar gehandeld door privécontact met een cliënte te hebben, die stelt verliefd op hem te zijn.

De kantonrechter wijst het verzoek van werkgever tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst af. Volgens de kantonrechter kan het enkele feit dat werknemer privécontact heeft gehad met een cliënte niet worden gezien als verwijtbare gedraging, omdat niet is gebleken dat werkgever duidelijke regels heeft over professionele afstand tussen werknemers en cliënten. Bovendien werd het privégesprek altijd begonnen door cliënte en reageerde werknemer kort op haar berichten. Volgens de kantonrechter dient de werkgever volstrekte duidelijkheid te geven over wat de werknemer in een situatie zoals hier aan de orde wel of niet kan doen, gelet op de aard van de organisatie en de kwetsbare cliënten.

Conclusie: het is als werkgever dus erg van belang dat er een beleid is rondom dit onderwerp.Terug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn