Jouw arbeidsrecht specialist
 


Nieuws


Terug naar overzicht

06-04-2022

𝔹𝕖𝕕𝕣𝕚𝕛𝕗𝕤𝕧𝕖𝕣𝕙𝕦𝕚𝕫𝕚𝕟𝕘? 𝕃𝕖𝕥 𝕠𝕡 𝕙𝕖𝕥 𝕔𝕠𝕟𝕔𝕦𝕣𝕣𝕖𝕟𝕥𝕚𝕖𝕓𝕖𝕕𝕚𝕟𝕘!

Bent u als ondernemer van plan om uw bedrijf te verplaatsen naar een andere plaats of bent u onlangs met uw onderneming verhuisd? Pas in dat geval uw arbeidsovereenkomsten aan, en wel specifiek het concurrentiebeding.

Onlangs schorste het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een concurrentiebeding van een werknemer van Van Mossel. Van Mossel is de officiële dealer van de automerken Jaguar en Land Rover. De werknemer is daar in 2014 in dienst getreden als aftersalesmanager en per 1 april 2016 zijn partijen een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangegaan waarin een concurrentiebeding is opgenomen.


In het concurrentiebeding was opgenomen dat het de werknemer verboden was om binnen een straal van 25 km rondom de vestiging in Enschede werkzaam te zijn bij een concurrent van Van Mossel.

🏭 ➡️ 🏬
Kort na het sluiten van de arbeidsovereenkomst, met concurrentiebeding, verhuisde het bedrijf van Enschede naar Apeldoorn.

👨‍⚖️
De werknemer nam vorig jaar ontslag en ging in dienst bij een concurrent in de regio Enschede. Van Mossel was het hiermee niet eens en stapte naar de kantonrechter. Zowel de kantonrechter als het gerechtshof, in hoger beroep, gaf de werkgever echter ongelijk. Het hof is van oordeel dat het voor de hand had gelegen bij het vaststellen van het concurrentiebeding reeds aandacht te besteden aan de verhuizing naar Apeldoorn, als op dat moment al duidelijk was dat die aanstaande was.

Houd er dus rekening mee dat een concurrentiebeding mogelijk niet meer volstaat bij een bedrijfsverhuizing!Terug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn